ВСУ “Черноризец Храбър” запознава ученици с възможностите в IT обучителния си профил

netwarsДокато на някои места се водят само дискусии как да се доближи обучението във ВУЗ-овете до бизнеса, във Варненския Свободен Университет “Черноризец Храбър” стартират седмица с практически срещи. От понеделник д0 20 декември преподаватели и студенти от катедра „Информатика” към факултет „Международна икономика и администрация” ще представят пред средношколци възможностите за професионална реализация в областта на информационните технологии в учебното заведение.

Инициативата е с мотото „Двуседмица на кодирането” и включва теми като кодиране и програмиране; професионално ориентиране и консултиране в областта на информационните технологии; инициативи и изяви, организирани от катедра „Информатика”, в които могат да се включват през цялата година.

Двуседмичната програма включва посещение на гимназиите: “Христо Ботев”, Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм и Професионална гимназия по техника и лека промишленост в гр. Попово, СОУ „С. Доброплодни“ в гр. Шумен, VII СОУ „Н. Геров“, Варна, МГ „Д-р П. Берон“, Варна и няколко столични училища.  На 13 декември (петък) от 16:00 в х-л Одесос във Варна ще се проведе и среща с работодатели от ИТ-сектора. За 14 декември 2013 от 9:00 ч. в х-л Одесос е предвиденои  създаването на браншово настоятелство на професионално направление „Информатика и компютърни науки“. Час по-късно студенти и ученици, участвали в модул 1 на Майсторския клас по „Софтуерно инженерство и мениджмънт“ ще представят своята работа.

Може да харесате още...