Как да изберем подходящ грим за предстоящите празници

liliНе всеки успява да подбере подходящия грим за предстоящите празници, а и като цяло, за делника. Ето защо екипът на F2F TV реши да потърси специалист, който да даде съвет при избора на грим. Срещаме се със Силвия Ангелова, която е гримьор от 3 години в салон „Ася” – Пловдив.

Хората са много индивидуални и на всеки отива различен грим, а изборът на подходящ е много важен, тъй като „в старанието си да са красиви, някои се плескат както им падне и се получава обратен ефект” – казва тя. По коледните и новогодишните празници младите могат да си позволят да използват повечко грим, докато по- възрастните трябва – все пак – да се съобразят с възрастта си и да се насочат към по-лек. През деня е препоръчително да се се използва по- малко грим – да се слага по-светъл фон дьо тен, скулите да не са прекалено ярки и да не се слага много коректор. Силвия съветва още да не избираме грима си според този на популярните лица от екрана, защото те  са пред камери и е нормално да носят поста повече пластове боички по себе си.

С годините има промяна в тенденциите за гримиране и докато преди години е било модерно използването на големи количества макиаж , сега се залага на по- обрани и по-семпли гримове.

За студентския празник Силвия вече има доста запазени часове, а наблюденията й са, че предпочитаните тази година гримове са по-неангажиращи – тип Мерилин Монро. Нейният съвет е хората да се обръщат към специалисти за избора на грим, подходящ за тях, а тези, които – все пак – предпочитат сами да се разкрасят, посъветва да използват по-малко грим и повече да се усмихват, тъй като нищо не краси повече човека от една ослепителна усмивка.

Силвия Ангелова с нетърпение очаква коледните празници и вече е украсила дома си , а най- добрата рецепта за добро настроение по празниците, според нея, е да се отдадеш на уюта на дома. Тя пожелава на себе си и на всички хора весели празници, много здраве и много любов и призовава през тези прекрасни дни да се опитаме да бъдем по- добри. А и не само 🙂

текст: Лилия Джиева (на снимката)

Може да харесате още...