Улиците и градинките в Пазарджик се превръщат в Коледна приказка

pazardjik-koleda1В Пазарджик започна поставянето на коледната украса. Техниците на Кабле Системс малко по- малко превръщат улиците и градинките на града в част от една прекрасна коледна приказка. Екипът на F2F TV ги намери в градинката на Тракия , където подсвирквайки си коледни песни, я превръщаха в импровизиран северен полюс, на който Дядо коледа приготвя подаръците за малки и големи в Коледната нощ. „Уау, това го нямаше миналата година. Много е хубаво. Тази година май ще е по-хубава украсата” – чухме да си говорят две малки момиченца, минавайки от там. 

Тя предизвика приятни емоции и у възрастните, които не пропускаха да я снимат. Две жени, връщащи се от работа, коментираха, че коледната украса радва не само малките, но и вече порасналите деца и – минавайки покрай нея – поне за малко забравят тежкото ежедневие и коледното настроение ги изпълва.

До 9 декември, когато ще бъдат запалени светлините на коледната елха, предстои поставянето на нови фигури пред сградата на полицията, на кръговите на КАТ и на Банята , а коледни лапчки ще заблестят по клоните на дърветата из целия град. На тортата в центъра на града, където вчера беше поставена коледната елха пък, ще се появят  Дядо Коледа и Снежанка.

Коледният дух вече се усеща в града , а хората си пожелават заедно с по-красивата украса за празниците те да им донесат и по-красиви емоции.

текст и снимки: Лилия Джиева

Може да харесате още...