Коледен базар на възрастни хора с увреждания събира средства за материали за арттерапия

 

koleda-ksu6Благотворителен коледен базар подготвят за 6, 7 и 8 декември хората с увреждания от Дневния център към Комплекса за социални услуги “Св. Георги” в Пловдив. С него, освен че ще покажат своя творчески потенциал,те се надяват да съберат средства за закупуване на материали и консумативи за изработване на изделия и сувенири в часовете им по арттерапия.

С част от средствата ще бъдат купени и подаръци на младежите от социалното заведение, които дядо Коледа ще им донесе на традиционното рождественско тържество на 20-ти декември.

Приканваме всички граждани на град Пловдив да подкрепят нашата инициатива и да посетят коледния базар в МОЛ „ГАЛЕРИЯ ПЛОВДИВ” в дните от 6 до 8 декември от 9 до 21 часа – е апелът на екипа на Дневния център.

Тук потребителите на социалните услуги са хора, навършили 18 години, с различни увреждания – физически, психически, ментални, сензорни и съответно – с намалена степен на трудоспособност. Занимателната и функционална трудотерапия, в която се организират в Центъра, включва шивачество, цветарство, готварство и различни изкуства.

Младежите изработват коледни играчки, венци, кукли, декоративни възглавници, бродерии, поздравителни картички, бижута от различни материали, сувенири с новогодишни мотиви, пана и други разнообразни и впечатляващи с таланта и изобретателността си красиви изделия. Възможността да работят и творят мотивира хората с увреждания и ги предпазва от социална изолация. Те изработват уникални предмети, в които е вложен много труд, а този труд трябва да се види и оцени от хората.

снимки: КСУ  “Св. Георги”

Може да харесате още...