Стартът на Black Friday у нас: потребители, достатъчни да препълнят националния стадион, покупките само за 1 час – над 1 млн. евро

netwarsеMAG, най-големият онлайн търговец в Централна и Източна Европа, постигна серия от рекорди в първото за България издание на Black Friday. Точно в 7.15 часа, когато беше даден старт на кампанията, сайтът на eMAG беше щурмуван от 45 000 потребители – повече от капацитета на Националния стадион „Васил Левски”.

Само за първите 5 минути направените поръчки в eMAG.bg наброяваха над 2 000. Този брой нарасна на 15 000 поръчки само за един час, по време на който общата стойност на покупките надвишиха 1 000 000 евро. Сред бестселърите са таблет на невероятната цена от 48 лева, като всяка секунда имаше по една поръчка за този продукт, а цялото количество бе разпродадено само за 5 минути.Сред най-продаваните стоки бе и 32-инчов LED телевизор на шокиращата цена от 299.99 лв., като само за пет минути са продадени 200 телевизора.
Българските купувачи показаха, че се интересуват и от комфортно четене – цялото количество на четеца Kindle бе разпродадено също в рамките на няколко минути.

Black Friday ще продължи през целия ден на eMAG.bg, като отстъпките на артикулите стигат до 70%.

През септември eMAG.bg, най-големият магазин за онлайн търговия на дребно в Централна и Източна Европа, успя да завоюва пазарен дял от 50% на родния технологичен онлайн пазар година след стъпването си в България. За същия период онлайн търговията на IT и електроника в страната е нарастнала с 86% в сравнение с 2012, което потвърждава, че дейността на eMAG в България допринася за развитието на родната онлайн търговия като цяло.

Може да харесате още...