Руските писатели Борис Евсеев и поетът Вячеслав Куприянов идват в Пловдив за студентски семинар по превод

Boris_EvseevРуският писател Борис Евсеев и поетът Вячеслав Куприянов пристигат в Пловдив за участие в студентски семинар по превод в ПУ “Паисий Хилендарски”.  Те ще бъдат лектори в рамките на тридневния форум по динамика на съвременните литературни процеси в руския език. Ще проведат и майсторски класове по теория и практика на превода. Майсторските класове по превод ще водят и  български университетски преподаватели и професионални преводачи.

В семинара ще се включат 50 студенти от 7 университета в страната – ПУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Св. Климент Охридски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ШУ „Епископ Константин Преславски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, УНСС и ВСУ. Младите хора ще получат сертификат за участие в научно-практическия форум.

Той е трети по ред и събира под тепетата студенти от всички български университети, които се обучават в специалности с руски език.  Организатори на проявата са Фонд „Руский мир“, Центърът за руски език и култура към висшето училище и Катедрата по руски език в Пловдивския университет.

Може да харесате още...