Палят светлините на коледната елха в Пазарджик на 9 декември

pazardjik1Все още не е поставена коледната украса в град Пазарджик. Хората с нетърпение очакват в центъра на града да блесне величествената елха, а клоните на дърветата да бъдат окичени с пъстроцветни гирлянди. Всеобщо мнение е, че след поставянето на коледната украса, улиците стават по приветливи и въпреки студеното време жителите на малкото градче с удоволствие се разхождат по тях.
“Миналогодишната окраса беше много хубава, създаваше приятно настроение и работехме с желание. Много хора минаваха и я снимаха, дано и тази година бъде такава” – каза възрастната жена, продаваща гевреци в центъра на града.

Община Пазарджик за поредна година е възложила на Кейбъл Груп” и „Кабле Системс”да монтират светлинната украса и да събудят коледния дух в града, както и да направят профилактика на вече съществуващи елементи, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Общата стойност на възложените дейности е 95 869 лв., която включва доставка на нови елементи, профилактика и ремонт на съществуващите елементи, монтаж и демонтаж.

Коледната елха и градската новогодишна елха ще озарят улиците на града на 9 декември, а специални гости на партито послучай запалването на светлините на елхата ще бъдат Рафи, Део и Играта, които ще положат и старта на коледно- новогодишния празничен цикъл. Дългоочакваното шоу, което ще започне точно в 18 часа пред теаър „Константин Величков” , ще бъде поверено на Наско Стоянов – водещ на БГ радио.

От пресцентъра на общината ни информираха още, че гласовитата певица Ивана ще бъде гост звезда на новогодишният концерт, а дебутната група Fire spinners в 22,30 ч. ще сложи началото на концерта. Традициите ще бъдат спазени и след полунощ оркестър „ Красен” ще даде старт на новогодишните хора на плошщад „Константин Величков”

 текст и снимка: Лилия Джиева

Може да харесате още...