След главния прокурор, Пловдив даде на държавата и шеф на Главна дирекция Национална Полиция

police_car_lampsГлавен комисар Тодор Гребенаров е назначен за директор на Главна дирекция “Национална полиция” днес, 25 ноември. Това е вторият пловдивчанин след Сотир Цацаров, изтеглен за последната година на висша длъжност в София. Иначе в системата на МВР е третият началник, дошъл от под тепетата в столицата – след Валентин Петров и Калин Георгиев.Заповедта на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за назначаването на Гребенаров е от 22 ноември, но днес той беше представен пред състава. Присъдена му е и категория А, което значи, че от комисар вече е повишен в главен комисар.

Приоритет в работата на новия главен комисар ще бъде различния подход в организацията на патрулно-постовата дейност, както и реализиране на мерките в борбата с битовата престъпност. Това, всъщност, е и областта, в която Гребенаров е истински специалист. Той е известен под тепетата именно с охраната на обществения ред – и по време на мачове, и на протести, и в размирната Катуница наскоро…

Досегашният директор на главната дирекция главен комисар Ангел Антонов се оттегля от поста по лични съображения. А мястото на шеф на пловдивската полиция се овакантява. Кой ще бъде?

Може да харесате още...