Зимата с ток в ЮИ България ще коства 76 дежурни екипа и готовност за 1 200 сътрудници в критична ситуация

zimata_pak_ni_iznenada76 дежурни екипа  в Югоизточна България ще бдят да имаме ток по време на предстоящата зима.  От EVN съобщиха, че са се подготвили при нужда към тях да се включат до 1200 сътрудници. Извънредни ситуации могат да добавят и външни фирми в отстраняване на авариите. 369 високопроходими автомобили, 8 моторни шейни и 30 високопроходими автовишки. Допълнително – 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се използват в труднодостъпни места. Това е специализираната техника, с която се разполага в зимния сезон. Отделно – компанята е оборудвала аварийните си екипи с дистанционни щанги за сваляне на лед от проводници, 150 комплекта снегоходки, инструменти за работа под напрежение.  Инспектирани са 56 500 км мрежи средно и ниско напрежение, ккато и  всички трафопоста и възлови станции, собственост на дружеството. Подменени са 1720 стълба.

И още –  специалистите на дружеството монтират дистанционни щанги между проводниците на въздушните линии против допир в случай на буря или силен вятър.  Осигурени са дизел-генератори, в случай на екстремни атмосферни условия, които забавят бързото възстановяване на захранването при аварии. Автомобилите са проверени за работа при зимни условия, изградена е вътрешна мрежа в дружеството за бърза комуникация, независима от външни доставчици, както и модерна система за телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръженията по мрежата.

В случай на необходимост в дружеството е създаден процес за работа при кризи и активиране на координационен кризисен щаб.

На разположение на клиентите е също и денонощният телефонен център на дружеството, където клиентите могат да се информират по различни въпроси или да подават сигнали за евентуални аварии.

Може да харесате още...