Истината за Мосад – в Пловдив идния понеделник

Enthusiast_Mossad_cover-firstИдният понеделник, 25 ноември, от 17.30 часа в Новотел Пловдив ще бъде официалната премиера под тепетата на световния бестселър „Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби“ с автори роденият в България проф. Михаел Бар-Зоар и телевизионерът Нисим Мишал (издание на „Ентусиаст“). Входът е свободен за всички желаещи да получат автограф лично от Бар-Зоар и да научат повече за Мосад.

Книгата проследява най-знаковите и най-опасните операции в над шейсетгодишната история на израелското разузнаване. В резултат на задълбочени проучвания и специални интервюта с израелски лидери и агенти на Мосад, авторите проф. Михаел Бар-Зоар и Нисим Мишал пресъздават тези мисии с приковаващи вниманието подробности. Написана по действителни случаи, книгата ще заинтригува милиони читатели, разкривайки им тайните на Мосад. Публикувана в над двайсет страни, тя бързо се превръща в международен бестселър.

„Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби“ разкрива подробности за появата на речта на Хрушчов в САЩ,  за залавянето на Адолф Айхман, противоборството срещу „Черен септември“, операцията „Диамант“, убийството на Имад Мугниех, един от основателите на „Хизбула“, супероръдието на Саддам, Арабската пролет, проектът „Дир ал Зур“ и много други.

Очаква се на премиерата  почетен гост да бъде президентът (1997-2002 г.) Петър Стоянов. Ще присъства и Яков Джераси, по чиято идея е осъществена книгата.

Може да харесате още...