Благотворителни фотографии в Пловдив събират средства за онкохематологичното отделение

Da-ostavim-sledi19 от фотографиите на Велислава Каймаканова – Ножарова посрещат пловдивчани и гостите на града по Главната улица от вчера.  Те са част от националната кампания на сдружение КАУЗА – „Да оставим следи II ”, която се провежда за втора поредна година и цели набирането на средства за апаратура за онкохематологичното отделение в детската клиника УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив.. Началото на кампанията поставиха актьорът Христо Мутафчиев и най- успешната ни тенистистка Цветана Пиронкова.  

Снимката на актьора Мариан Вълев с малката Вилерже е заглавна за втория проект на сдружение КАУЗА, а в подкрепа на благотворителната кампания зад обектива на фотографката Велислава Каймаканова – Ножарова застанаха редица популярни български лица, сред които са Кубрат Пулев, Христо Стоичков, Ники Михайлов, Цветана Пиронкова, Митко Димитров, Кирил Ефремов, Любо Нейков, Андреа, Христо Мутафчиев, Гала, Кремена Халваджиян, Теодора Духовникова, Койна Русева, Радина Кърджилова, Нина Николина, Ани Пападополу, Джоко Росич, Мариан Вълев, Иван и Андрей, Жени Калканджиева, Сантра, Мария Драгнева, Люси Дяковска, Поли Генова, Рут Колева, Мария Силвестър, Ивелина Моравенова, Вилерже, Асен Блатечки и Камелия Воче. Към тях се присъединяват още Мариус Куркински, Мартин Карбовски, Катето Евро и Вежди Рашидов.

На 13 декември в Международен панаир Пловдив ще се проведе гала-вечер с търг за фотографиите, воден от Игор Марковски.  Средства за “Да оставим следи II” може да се превеждат и на:

Дарителска Банкова сметка в лева, Обединена българска банка, София, клон Иван Вазов:
IBAN: BG23UBBS80021088198030

Миналата година се проведе първата част на проекта и тогава на благотворителния търг бяха събрани 32 800 лв, както и 14 000 лв. от частни дарители. Събраните средства бяха използвани за закупуването на медицински уреди за целите и нуждите на Дом за медико- социални грижи в  Силистра и осигуряване на безплатни прегледи за ранно диагностициране на рака на гърдата.

Може да харесате още...