14 награди раздаде КСУ „Св. Георги“ в първия си мини-голф турнир в социален център, 2 от тях отидоха в Община Пловдив

minigolf_ksu_017С по 5 точки завършиха участието си в първия турнир по мини-голф в Комплекса за социални услуги „Св. Георги“ в Пловдив заместник кметът Георги Титюков и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Общината Веселина Ботева. Надпреварата беше част от програмата по откриване на най-новото спортно съоръжение в социалния център – игрището за мини-голф. Представителите на Общината се състезаваха наравно с още 14 възпитаници на Комплекса и един преподавател. Участниците получиха бели шапки за спомен, а за най-добрите имаше и награди, които те си изтеглиха на принципа на томболата.

12 954 лв., 6 месеца и много емоции – това е цената на мини-голф съоръжението, изградено в задния двор на Комплекса на около 1 200 кв. метра площ по идея на треньора по джудо тук Петър Петрушев. Игрището разполага със 7 дупки и е от типа minigolf_ksu_003„отворен стандарт“. Направихме го със собствен труд и средства, подчерта на кратка церемония преди откриването му директорът Апостол Делев. За случая заместник министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров изпрати поздравителен адрес. Прочете го директорът на областната социална служба Надя Танева. Лентата заедно с Делев прерязаха заместник областният управител Атанас Петков и зам. кметът Георги Титюков.

След това всички присъстващи взеха първия си урок по мини-голф от Стан Стоянов, който пристигна специално за случая от столицата. Оказа се, че не е толкова лесно като да се вкара гол, отбелязаха след началните си опити футболните легенди Георги Попов-Тумби и Динко Дерменджиев-Чико, дългогодишни приятели на КСУ „Св. Георги“. Ръцете се поставят близо една до друга, замахва се от рамото, а китката остава неподвижна – бяха най-често повтаряните съвети minigolf_ksu_011на Стан по време на открития урок за възпитаници и учители от Комплекса. Миниголфът не изисква специални спортни и физически умения и така всички играчи са с равен старт независимо от пол, възраст и физическа сила. Тук всички се справиха чудесно, очевидно умеят да се концентрират – коментира той по-късно.

И докато най-нетърпеливите да усетят атракцията на играта оформяха опашки пред площадките, останалите се наредиха пред барбекюто, за да опитат хот-дозите на възпитаниците от паралелката по готварство към учебно-производствения център в Комплекса.

Това е първото мини-голф игрище за хора със специфични потребности в региона, а вероятно и не само. За да се превърне в постоянно място за игра и общуване напролет, обаче, игрището ще трябва да се дооборудва със стикове и топки. За целта екипът на социалното заведение обмисля благотворителна инициатива.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Maija Tauscher каза:

    Schapo!!! pred gospodin Aposto Delev, 4ovekat koito nosi sarzeto si na mjsto!!!