Пускат поетапно парното в Пловдив

toplofikacia04От днес EVN България Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти. Причината е понижаването на температурите и тенденцията към застудяване.  Първи топлото ще усетят в детските заведения, след това в болниците, училищата и другите учебни заведения, обществените и стопанските сгради и накрая –  в жилищните.

Топлофикация напомни на своите клиенти, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите или радиаторните кранове (там, където няма регулиращи вентили) да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

В случай, че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN България Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите.

От дружеството съобщиха, че посрещат поредния отоплителен сезон без дългове за гориво към „Булгаргаз“, към когото  заплащат коректно и в срок фактурите за природен газ.

Може да харесате още...