Откриват мини-голф игрището в Комплекса за социални услуги „Св. Георги“

mini_golf_ksu_004Мини-голф четвъртък – така екипът на КСУ „Св. Георги“ Пловдив е нарекъл празника, който подготвя за откриване на мини-голф игрището, изградено само за няколко месеца със собствени средства и труд в двора на социалния център. На 14 ноември от 11 часа официалната церемония ще събере пред съоръжението представители на държавната и местната власт, спортисти-ветерани, възпитаници, учители, социални работници и психолози от Комплекса.

Веднага след откриване на игрището е предвиден кратък открит урок по мини-голф, за който от София се очаква специално да пристигне експертът в атрактивната игра Стан Стоянов. Програмата предвижда още хот-дог пауза, в която на барбекюто на открито всеки ще може да опита от кулинарните творения на възпитаниците от паралелката по готварство в Учебно-произвдствения център към Комплекса. Импровизирано „мини мини-голф състезание“ ще опита да събере пред седемте дупки на игрището по двама представители не само на различните услуги в социалния център, но и на гостите, в това число и на журналистите. Накрая, разбира се, ще има снимка за спомен, уверява директорът на КСУ „Св. Георги“ Апостол Делев, чиято идея е на територията на Комплекса да се създаде първия в България Социален Спортен Център.

mini_golf_ksu_006Мини-голф игрището започна да се изгражда в средата на месец май тази година. Днес дворът на Комплекса придобива не само красив и модерен вид, но се превърна и в още едно място за социализация чрез спорт на възпитаниците му. Идната пролет екипът на Комплекса планира атрактивни турнири, в които амбицията е да се привлекат като участници и другите социални заведения в Пловдив.

Това е най-новото спортно съоръжение в КСУ „Св. Георги“. Възпитаниците се радват на закрита мултифункционална зала, в която освен баскетбол, волейбол и бокс, се провеждат тренировки по джудо за хора със специфични потребности. Функционира зала за стрелба с пневматично оръжие, оборудвана отново с труда и средствата на Комплекса. Има още фитнес зала и открити игрища.

Те се ползват от лица с ментални, сензорни и физически увреждания, лица в риск, социално слаби, хора, лишени от родителски грижи, лица със специални образователни потребности.

снимки: от изграждането на мини-голф игрището

Може да харесате още...