Какво работиха под окупация депутатите днес

parliamentПод окупация отвън, депутатите в НС избраха народния представител от Парламентарната група на ДПС Алиосман Имамов за заместник-председател на 42-рото Народно събрание. Проекторешението подкрепиха 114 депутати, против бяха 103-ма, шестима се въздържаха. Смяната се наложи след оттеглянето на досегашния зам. председател Христо Бисеров и от това кресло в Парламента, и от мястото му в ДПС.  Следващата смяна днес постави народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак на председателския стол на парламентарната комисия по правни въпроси. Това предложение подкрепиха 108 депутати, 91 бяха против, а 13 се въздържаха. Вносител и на двете проекторешения беше председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.

По предложение на левицата пък депутатите избраха Димитър Кочков от ПГ на Коалиция за България за член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Народните представители обсъдиха на първо четене и законопроектите за бюджетите на държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. Гласуването на проектите ще е в началото на следващото пленарно заседание.

Започна и обсъждането на Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2014 година.

След словесни нападки в залата заседанието приключи около 16 часа. ГЕРБ прие декларация, в която призовава премиера Пламен Орешарски да дойде в Парламента и да подаде оставката на правителството. “Нека всички народни представители сме готови да сторим същото. Днес, това е единственият път към мир и успокояване на ситуацията.
Призоваваме българските полицаи, да се отнасят към младите хора навън, както биха се отнасяли към дъщерите и синовете си. Призоваваме протестиращите да не се поддават на провокации от тези, които искат да окървавят мирния протест.”

Депутатите излязоха с колите си през кордон от полицаи, които им осигуриха периметър за извеждане.

Навън окупацията продължава ив момента. Но вече не са само Ранобудни студенти. А и хора, които изглеждат като радикалисти.

Утре МС заседава. Редовно.

Може да харесате още...