От Сливен приканват за участие в Националния конкурс за детска коледна картичка „Весела Коледа за всички“

po6talion-koleda2 500 възрастни хора от Сливенска област очакват поздравленията на деца от цялата страна, за да ги зарадват и стоплят през светлите Коледни и Новогодишни празници. Това съобщиха организаторите на деветия поред конкурс за коледна картичка под мотото “Весела Коледа за всички” –   Сливенска митрополия, Художествена галерия „Димитър Добрович”,  фирма „Сименс“ и в-к „Сливенско дело“.

Конкурсът и тази година е под почетния патронаж на Сливенския митрополит Йоаникий, ще се спази и традицията социалният патронаж в  Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица и в домовете за стари хора от Сливен и Нова Загора да получат картичките от всички, участващи в конкурса , в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово.

Участниците в конкурса ще бъдат селектирани в четири възрастови групи:

I група – до 7 години,

II група – от 7 до 11 години,

III група – от 11 до 15 години,

IV група – над 15 години,

като във всяка от групите ще бъдат раздадени по четири отличия – награди и грамоти за първо, второ и трето място и една поощрителна награда. До участие в конкурса ще бъдат допуснати всички желаещи, които предоставят или изпратят творбите си най-късно до 10 декември 2013 година. Адресът е:

гр. Сливен, 8800, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Симеон“ № 2

телефони за връзка: 044/ 625342; 0892 218 197

или гр. Сливен, 8800, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Освободител“ № 13

телефони за връзка.: 044/622083; 1892 218 198

Задължително условие за участие в конкурса е четливото и коректно изписване върху гърба на картичката на трите имена и възрастта на участника. При желание от негова страна може да бъде посочена и друга допълнителна информация.

В регламента на конкурса не се предвиждат ограничения за размера и техниката използвана при изработването на картичките.  Списъкът на наградените ще бъде публикуван на 13 декември  в сайта на Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен.

Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в Сливен, зала „Сирак Скитник” на 17 декември от 11,00 часа в присъствието на официални представители на организаторите на Конкурса.

източник: БПЦ

Може да харесате още...