Кападокия вдъхновява скулптури от стъкло и рисунки

ivan-lambov Скулптури от стъкло и рисунки, вдъхновени от едно пътуване – това ще можеда видим в изложбата на Иван Ламбров в пловдивската галерия “Жорж Папазов” на 20 ноември. Тя носи името “Кападокия – мечтаното пътуване в рисунки и скулптури” и ще остане до 10 декември в галерията под тепетата.
“През есента на 2010  заедно с колеги от Съюза на българските художници и Института – паметници на културата, посетихме Кападокия и най-интересните музеи за древна история и изкуство, църкви, джамии и дворци в Анкара и Истанбул.
Невероятните пейзажи на Кападокия с причудливи природни скални образования, удивителните комплекси от църкви, параклиси и спиращите дъха подземни градове оказаха много силно влияние върху мен и нещата, които създавам оттогава насам. След завръщането си от Кападокия започнах и осъществяването си на голямата си мечта от почти 20 години – да се занимавам със скулптура от стъкло. След три специализации в Германия аз съм много щастлив, че вече мога, тук в Пловдив, в своето ателие, да работя скулптура и да отливам стъкло,” разказва авторът.
Ако сте в Пловдив в този период и искате да почувствате Кападокия – в “Жорж Папазов” ще ви посрещнат с усмивка.

Може да харесате още...