Извънредната сесия на местния парламент в Пловдив – без кворум, но с бонбони

plovdiv_izgled_001Без кворум, но с бонбони завърши днешната сесия на местния парламент в Пловдив. Тя беше свикана извънредно с подписите на 17 общински съветника заради записите, извадени наяве от партийно събрание на ГЕРБ, в които кметът Иван Тотев обяснявал как внасят незаконни решения в ОбС, за да може областният управител да ги връща и така той да понесе отговорността за неслучващите се дела в Общината.Записът, макар и направен незаконно, разбуди духовете под тепетата. В уречения час на извънредната сесия, в която Тотев трябваше да каже кои са тези незаконни решения, в залата се оказаха едва 20 души. 31 не дойдоха. За кворум се искат 26.

Ще има редовна сесия на Общинския съвет скоро, на която ще продължи да се повдига темата за въпросните записи, гарантира екс кметът Славчо Атанасов, който поиска извънредната сесия и обясни, че докато градоначалникът не даде отговор за незаконните решения, той и неговата група ще продължат да повдигат въпроса.

Сред присъстващите бяха кметът и съветници от БСП, НИЕ, Атака, част от ДПС и Обединение за Пловдив, но голяма част от ГЕРБ отсъстваха.  И според Тотев това, че няма достатъчен брой от съветниците показва маловажността на темата. Освен това, кметът твърди, че неговите избиратели не искат обяснение, а целта на сесията е злепоставяне на ГЕРБ, въпреки успешните резултати за града през този мандат.

И като в театър на абсурда преди да се разотидат заради неслучилата сесия, старейшините се почерпиха с шоколадови бонбони за именния ден на съветника Ангел Иванов.

текст: Райна Павлова, Екатерина Костова

Може да харесате още...