Ивайло Захариев в среща „под прикритие“ с окупаторите от УНСС

koku-unssИстинска среща “под прикритие” направи със студентите-окупатори в 2006 зала на УНСС актьорът Ивайло Захариев,  станал популярен особено след участието си в едноименния сериал. Актьорът е известен и със своята социална дейност. Отдаден е и на идеята България да стане по-добро място за живеене. Самият той призна: „Половината живот на сина ми е минал в протести“. 

Подкрепата му към студентите е безусловна. Ивайло Захариев ги окуражи да не се отказват. Според него дори пет човека да окупират някоя зала, това е знак, че в държавата нещо не е наред и трябва да се обърне внимание. Той наблегна и на това, че протестите срещу правителството на Орешарски продължават твърде дълго и е нормално хората да се уморяват и протестиращите да стават все по-малко. На въпроса „Какво ще посъветвате студентите, които са пасивни?“ отговорът беше категоричен „Да не пречат“.

oku-unss2За контрапротест, разказа, че е бил на нещо като разузнаване и е установил, че реално тези хора не знаят срещу какво недоволстват. Според него, до този момент президентът Росен Плевнелиев не е заслужил искането за оставката му.

Час след началото на срещата, актьорът се извини на студентите за нейния край. Той сподели, че го чака пътуване извън София, но винаги е насреща. Преди да тръгне студентите го попитаха какво ще каже за финал. Отговорът му беше кратък и ясен „Оставка и това е!“.

текст и снимки: Теди Цветкова

Може да харесате още...