В акция “Зима” пътна полиция проверява светлините и грайферите на гумите на колите ни

police_magistralaТри са важните компоненти за безопасно шофиране: пътните условия, подготовката на автомобила и участниците в движението – ето защо в рамките на кампания “Зима”, която започна днес, пътна полиция  ще стартира мащабни проверки  за изправност на светлинните източници и светлоотразителната сигнализация на автомобилите, дълбочината на протектора на гумите, стъклоумивателните устройства, съобщиха от МВР.

В обхвата на контрола ще е и изправността на осветителните системи и сигнализацията на велосипеди, превозни средства с животинска тяга, селскостопанска техника, както и спазването на задължението на велосипедистите да носят светлоотразителни жилетки в тъмната част от денонощието, извън населените места и при намалена видимост.

683 предупредитилни писма са изпратени от пътна полиция до стопаните на пътищата през последните 3 месеца за отстраняване на неизправности по републиканската и общинската пътната мрежа, като са посочени срокове за изпълнението, съобщи комисар Антон Антонов днес. Предприети са мерки съвместно с представители на местната власт да се извърши оглед на уличното осветление в населените места и да се направи необходимото за осветяване на най-невралгичните места от уличната мрежа с повишена опасност за ПТП с пешеходци – улични отсечки, райони на спирки на обществения транспорт, пешеходни пътеки, кръстовища, подлези.
180 000 информационни листовки с превантивна цел ще се раздадат на водачите на леки коли чрез центровете на СБА и от пътна полиция. Акция “Зима” продължава до 25 ноември.

Може да харесате още...