ПУ “Паисий Хилендарски” – с нова компютърна зала

netwarsФакултетът по математика, информатика и информационни технологии на ПУ“Паисий Хилендарски“ се сдоби с нова компютърна зала в новата сграда на университета. Средствата за залата са изцяло заработени от студенти, получили субсидия за призовото второ място в направление „Информатика и компютърни науки“ за учебната 2012/2013 година в Рейтинговата система, изтъкна ректорът на университета прпф. Запрян Козлуджов. Според декана на факултета пък проф. д-р Асен Рахнев, залата ще помогне за подобряване на обучението на студентите.

Първата субсидия е на стойност от 65 141лв. и с нея са обурудвани 36 работни станции, съобщи Рахнев. Чрез тях ще се повиши качеството на обучение, създаване и прилагане на устойчив модел за актуализация на учебните планове и програми, съобразено стратегията на ЕС за растежа „Европа 2020“. Предвидена е втора допълнителна субсидия на стойност около 98 000 лв.за 2013г., която ще бъде инвестирана в земя зад спортната зала ПУ, след което ще се построи сграда заради увеличения прием на студенти с цел по добри условия на обучение. О

т 30 приети студенти от Австрия, Германия и Хърватия, обучавали се на английски език, 27 са завършили успешно първия випуск магистри Бизнес и софтуерни технологии, сподели още Рахнев в презентацията си. Интересът на кандидатстудентите към пловдивския университет се увеличава и това става ясно от драстично повичения прием на студенти в Софтуерни технологии и дизайн като за задочно са приети 59 от планирани 40,а за редовноо 129 от планирани 80.

Деканът на Факултета е твърдо зад идеята за задължителни практически занятия по време на обучението, които подобряват уменията на студентите.

текст: Райна Павлова

Може да харесате още...