Утре представят новото единно лого на европейските фондове на България за периода 2014-2020

flag_bg2Утре, 1 ноември, от 10 часа в хотел „България“ в София ще представят новите единно лого и слоган на европейските фондове за следващия програмен период 2014-2020 г. В конкурса се включиха рекорден брой кандидати – 150.  Жури в 15-членен състав под ръководството на проф. Виктор Паунов – председател на Общото събрание на Националната художествена академия, оцени и класира получените предложения. Победителят в конкурса ще получи награда в размер на 5000 лв. и тридневно посещение в Брюксел за двама.

За второ място е предвидена награда в размер на 3000 лв., а за трето място – 1000 лв. Ще бъде отличено и предложението, събрало най-много харесвания в социалната мрежа „Фейсбук“. Победителят в тази категория ще получи награда в размер на 500 лв.

Решението за използване на общо лого на оперативните програми през следващия програмен период беше взето на заседание на правителството в началото на месец юли тази година. Тогава заместник вицепремиерът Зинаида  Златанова обяви, че целта му е да бъде създадена единна и разпознаваема визуална идентичност на приноса на Европейския съюз в България.

Конкурсът е организиран от Централния информационен офис в рамките на проект „Популяризиране на добри практики по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС.

Може да харесате още...