Посланик Николай Милков връчи акредитивните си писма на генерал-губернатора на Канада

esenni_listaНа официална церемония извънредният и пълномощен посланик на Република България в Канада Николай Милков връчи акредитивните си писма на генерал-губернатора на страната Дейвид Джонстън, съобщиха от пресслужбата на МВнР.

В началото на церемонията генерал-губернаторът изтъкна отличните двустранни отношения между нашите две страни и отбеляза, че България и Канада са приятелски държави, които споделят общи ценности – основа, върху която може да се постигне много за по-нататъшното развитие и активизиране на сътрудничеството в различни сфери.

Новоназначеният български посланик на свой ред очерта възможностите, които двете страни имат в двустранен план. В словото си той посочи икономическото сътрудничество с акцент върху увеличаването на канадските инвестиции в България, взаимодействието в рамките на НАТО, ОССЕ и други международни организации в подкрепа на световния мир и сигурност, разширяването и улесняването на човешките контакти като част от сферите с висок потенциал за бъдещо сътрудничество. В този контекст генерал-губернатор Джонстън и Николай Милков се съгласиха, че търговско-икономическото споразумение между ЕС и Канада създава благоприятни условия за реализацията на икономическите приоритети.

Може да харесате още...