Освен мъж и жена, в Германия от ноември въвеждат трети пол – X

Copy of berlin_viensko_koleloОт първи ноември в Германия ще има трети пол. След Австралия, това е втората страна, в която официално ще съществува пол Х. Третият пол е “неопределен” и графата за пол в актовете за раждане ще има три варианта: мъжки, женски и пол Х. 

Германските власти съобщават, че новият пол ще помогне на децата хермафродити, които ще могат да изберат пола си в последствие. Нововъведението ще може да се ползва и от всеки, който иска да самоопредели пола си. Макар и да се твърди, че пол Х се създава за интерсексуалните лица, а не за транссексуалните, които имат ясен пол с раждането си.

Полът, обаче, не е само генетично обособен. Освен генетичният пол, съществува и психичен. Все още няма теория, която на 100% разкрива хомосексуалността, но има различни гледни точки.

Според учебник по биологична психология, хомосексуалността при мъжете може да бъде както вродена, така и придобита, а за такава при жените изобщо не се говори. Според други източници, хомосексуалността е по-скоро придобита, отколкото вродена. Зигмунд Фройд твърди, че хомосексуалните не са имали възможност за мъжка идентификация в детството си (Той говори само за мъжка хомосексуалност).

През годините се гледа различно на хомосексуалистите. В Англия в края на 19 век мъжката хомосексуалност е била криминализирана, докато женската – не. През годините позицията на Американската психиатрична асоциация се променя – първоначално хомосексуалността е определяна като ориентация на психопатична личност, по-късно като сексуална девиация, а през 1974 г. като смущението на сексуалната ориентация . А след 70-те години на 20 век хомосексуалността се смята за нормален вариант на човешката сексуална ориентация, макар и все още отделни учени да поддържат патологичния модел.

Хиршфелд и Улрихс имат огромен принос към практическите и теоретични разработки върху хомосексуалността и транссексуалността. Двамата оформят теория за съществуването на трети, междинен пол между мъжкия и женския.
Австралия за първи път приема третия пол, който представлява революционен прогрес в обществото.

Макар и през Втората Световна Война в Германия хомосексуалистите да са гонени и изтребвани, както евреите, сега, през 21 век страната е една от най-либералните държави по отношение на сексуалността. Разрешени са еднополовите регистрирани партньорства с право на осиновяване и всяка форма на дискриминация на хомосексуални двойки е забранена от закона.
Пол Х е не само следващата стъпка към живот в Германия без дискриминация, но и революционна стъпка в развитието на Европа. Процедури по въвеждането на трети пол в момента текат и във Финландия.

Може да харесате още...