Книга на Максим Бехар ─ разпродадена за часове в Индия, приходите отиват за пострадалите от наводненията

Maxim Behar_India book_3Книгата „111 правила” на PR експерта Максим Бехар предизвика фурор на годишната среща на Индийската асоциация на бизнес комуникаторите миналата седмица. Целият тираж бе продаден само за два часа в престижния „Тадж Махал Тауърс”. Приходите Бехар реши да дари в помощ на жертвите от наводненията в щата Утаркханд и този факт предизвика бурни овации в кристалната зала на хотела, събрала нaд 2500 души.

111-те правила на Максим Бехар се появиха в първата книга в света, написана в социалната мрежа Фейсбук. Досега тя има две издания от „Сиела”, a автор на предговора на второто е съименикът на Максим и основател на веригата “Starbucks” Хауард Бехар.

В Мумбай книгата бе представена от лорд Тимъти Бел, всепризнат световен ПР гуру, съветник на бившия британски Maxim Behar_India book_4премиер Маргарет Тачър по време на нейния забележителен възход. Той, както и сър Марк Тъли, кореспондент на BBC в Индия повече от 20 години, бяха след първите купувачи на книгата.

„Моят добър приятел Максим направи голям жест към Индия, която той със сигурност обича, и Индия ще запомни това. Приехме поканата му да издадем книгата благотворително и тази съвместна акция сложи началото на съвсем нова визия на нашата организация, която надяваме се да развиваме в бъдеще”, коментира президентът на индийската асоциация Йогеш Йоши.

Миналата година Индийската асоциация на бизнес комуникаторите обяви Максим Бехар за „Комуникатор на десетилетието” на специална церемония в Мумбай.

Може да харесате още...