Бургаско училище очаква престижната награда „Константин Величков”

burgas-parapet-cial1Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков” очаква през тази година престижната награда „Константин Величков” да дойде в Бургас. Традиционно призът се връчва от министъра на образованието и науката за Деня на будителите – 1 ноември. 

Отличието се присъжда за принос в развитието на образователното дело, работа с изявени и даровити деца, подготовка на ученици с постижения на международни и национални олимпиади и състезания, за съвременни методи на преподаване и използване на ИТ технологии, както и за извънкласни и извънучилищни форми. Голяма част от преподавателите по различни дисциплини в бургаската математическа гимназия отговарят на тези критерии, а някои от тях са вече номинирани за наградата.

От 70 души учителски колектив през миналата година 30 са извели ученици на национални и международни олимпиади по различни предмети. Почти половината от педагогическия състав в гимназията работи успешно с надарените деца. Заради безспорните си резултати ПМГ стана известна не само в страната и на Балканите, но и по целия свят. Подготовката на най-талантливите и амбициозните ученици не спира и през ваканциите. Децата се състезават по знания и умения със свои връстници по цял свят.

Заради блестящото им представяне по всички учебни предмети към Бургас са поемали много отличия – национални и международни. Всичко това дава увереност на ръководството на гимназията, че най-престижната „будителска” награда ще бъде присъдена на преподавател от ПМГ „Акад. Никола Обрешков”.

Може да харесате още...