Скандал в Пловдив – партии срещу кмета Тотев след незаконен запис от събрание

plovdiv_izgled_001Незаконен запис от партийно събрание е на път да разклати сериозно краката на пловдивския кмет Иван Тотев. Очевидно вътрешен на партията човек е записал изказване на градоначалника, в което той обяснил за герберите, които са под въпрос ще си запазят ли работните места след смените от новите управляващи, че ще им търсят работа.  И още – че внасят умишлено за гласуване незаконни решения в ОбС, за да бъдат връщани от областния управител. Целта – вината за нереализираните в Пловдив проекти да падне върху Каймаканов, a не върху екипа на кмета, по информация от dnes.bg.

„Като цяло се опитваме да спасяваме, каквото можем. Искам да ти обясня, че досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Тази община, къде я пълним постоянно, просто не е истина. Постоянно ги прибираме, кой откъдето търси, съм го сложил някъде в общината”, заявява Иван Тотев в записа, цитиран от dnes.bg. По-нататък градоначалникът обяснявал, че ще получи съдействие за назначаване на хора на летището. Намесени са още ВиК и общински болници. “Търсим, търсим, всеки случай го гледаме поотделно. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината”, казал още Тотев, според записите.

Те станаха повод за истинска война между партиите под тепетата, макар  тя да се води главно чрез медиите.
Днес Дяко Дяков от местните сини призова ГЕРБ да свалят доверието си от Тотев. Общинският съветник и зам. председател на ОбС ген. Димитър Цветков, който до преди 3 дни беше съпартиец на кмета, а днес вече е рамо до рамо с Бареков, коментира, че това е голяма обида към върховния орган за управление на града и кметът дължи обяснение пред пловдивчани.  Бившият градоначалник, воеводата Славчо Атанасов изрази притесненията си, че Тотев съсипва авторитета на сериозни, свещени институции. А Николай Радев от БСП и Бранимир Иванов от ДПС публично, пред ТВ7, също се възмутиха от действията на Тотев.

От ефира на Нова ТВ пък Тотев отвърна на удара с питане – така ли трябва да живеем, в страх, че ни подслушват?

И така – кой крив, кой прав? Не е ясно. Всички в кюпа, май. А за мислещите хора скандалът е абсолютно истеричен и в този смисъл – като мине истерията, ще се види колко е жалък.

Не е ли вярно, че докато партийни мишоци търкат бюрата на държавните и общински местенца, а не можещи, знаещи и тъсрещи правото си да се реализират хора – този скандал ще бъде вечно въртящият се сюжет, особено преди наближаващо избори?…

И като казахме избори- ето червената лампичка, която трябва да светне на всички ни след този предизвестен от поведението на политическото стаукво скандал пловдивски. Щом нещо тръгва от под тепетата, то няма начин да не се обърне като лавина по политическия склон в изнемощялата ни иначе от безумни конфликти държавица.

Лампичката е, че партиите от статуквото вече са готови за избори. Назначенията, които родиха скандала, вече са направени повсеместно. Силите са прегрупирани, новите партийни субекти – очертани, гласът на гражданския протест – стихнал от умора и огорчение, че каквото и да направи, ако не дойдат танковете, няма да се промени нищо…

Та… очаквайте избори, драги ми смехурковци.
А за Пловдив – пука ли им на кукловодите какво мислят изобщо хората?

Иначе – за подслушването – прокуратурата да си каже! Трябва! За гласуването на незаконни решения на инат – също!

Може да харесате още...