Над 8000 гласуваха за традициите на България в снимки

tradicii-Snimkata-pobeditel 2013Над 8000 души гласуваха за повече от 300 снимки-участници в Националния фотоконкурс „Пазител на традициите”2013. Надпреварата за фотоси, запечатали красотата на родния фолклор, занаяти и красиви кътчета от България, се проведе за втора поредна година в рамките на едноименната инициатива. 

Точно в 23:59 часа на 19 октомври гласуването за снимките-участници, които бяха публикувани на страницата на „Пазител на традициите” във Фейсбук, бе прекратено и журито класира 20-те най-добри фотоса. Класирането се случи на базата на броя харесвания, като на първо място е снимка на Дени Кирилова, която събра 524 гласа.

Победителката ще получи голямата награда от конкурса – фотоапарат, осигурен от фирма „Ивитал Консулт”, на церемонията по връчването на Четвъртите годишни награди „Пазител на традициите”2013 на 14 ноември в аула „Максима” на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Призовете „Пазител на традициите” ще бъдат връчени в 7 категории: „Фолклор”, „Занаяти”, „Изкуство”, „Кулинария”, „Личност”, „Организация” и „Селище-Пазител на традициите”. На церемонията ще бъдат обявени и останалите 19 фотографии, които стават част от пътуващата изложба „Пазител на традициите” и ще бъдат отличени. През 2013 и 2014 г. изложбата ще обиколи различни кътчета на България, за да покаже красотата на родните традиции, фолклор, занаяти и кулинария.

източник: A.R.I.Z 7

Може да харесате още...