Голото момиче от студентски град било изнасилено?

netwarsПреди броени дни, в интернет стана хит клипче на момиче, което се разхожда голо в Студентски град в София. Коментарите бяха много и разнообразни. Предположенията също не закъсняха. Например, че момичето е изгубило бас, че е дрогирано или пияно или че това е поредната просташка проява в Студентски град, за която обяснение няма. Из Facebook се появиха, обаче, и множество споделяния на коментар по случая. В него твърдящата, че е очевидец Ина Искренова, споделя:

“Това момиче го открих аз, вчера в 16,02 в кв. “Витоша”. Момичето излезе от един новостроящ се блок, плачеше и трепереше от ужас. Веднага се обадих на тел 112. Когато се опитах да я задържа (докато дойде полиция) и да я наметна с якето си, тя избяга посока Студентски град.
Операторът на 112 ми зададе тъпия въпрос: “Как да я разпознаят колегите?”. Учудвам се от интерпретациите по медиите!
Момичето беше изнасилено! Знам откъде излезе, оставих си имената и телефона да ме потърсят от полицията… До днес никой не се свързал с мен!!

Никой не се поинтересува “защо” е гола?

Но да се правят клипове и да се подиграваме можем!!!
Ами ако някой постъпи така с вашето дете?”, пита Ина Искренова.

F2F TV попита представители на 3-то РПУ имат ли подобни данни, но не получи информация.
Остава отворен въпросът защо подобни случаи ангажират такова обществено внимание в социалната мрежа, но реален отзвук от тях в живия живот няма. Остава и въпросът в паралелен свят ли предпочитаме да живеем и да общуваме, коментирайки ситуации, които не познаваме, отколкото да търсим и анализираме причините, които водят до тях. И още – ако действително е имало очевидец на случая, който си е оставил на телефона за спешни повиквания името и телефона без да бъде дори потърсен от властите, как този човек ще вярва в това, че институциите си вършат съвестно работата?

текст: стажант-репортер Теди Цветкова

Може да харесате още...