В Плевен заловиха непълнолетен, отарашил два магазина с оръжие, за да възстанови щети по наказателно дело срещу него

esen17-годишен младеж, нападнал през няколко часа два магазина в центъра на Плевен, маскиран и въоръжен с пистолет, попадна в клопка и се оказа зад решетките за 72 часа. Първият му набег е от 20 октомври, когато около 15.15 часа нахлул в първия обект, стрелял във въздуха, заплашил продавачаката и задигнал 500 лева. Около 21.55 часа повторил сюжета в друг магазин.

Бързите действия на местната полиция откриват следите на наглеца в плевенския квартал «Сторгозия». В дома на заподозрения е намерен сигнално-газов пистолет “Ekolsava magnum” 9 mm с боеприпас в цевта, законно притежаван от баща му.

Оказва се, че е криминално проявен с цели 29 заявителски материала. Освен това – осъждан и от септември 2009-та – заведен на отчет в детската педагогическа стая. По предложения на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Плевен и по решения на Районнеи съд – Плевен е бил възпитаник на Социално педагогическите интернати в село Лик и село Варненци.

Младежът е направил пълни самопризнания и е посочил конкретното място – Еврейския гробищен парк в Плевен, където е изхвърлил якето си и чекмеджето-монетник от втория обран магазин. Обяснил е, че мотив за извършване на престъпленията е набавяне на пари и внасянето им на 21 октомври 2013 година в Районен съд. Сумите е дължал по възстановяване на щети по наказателно дело за извършено друго криминално деяние.

Може да харесате още...