Топ инструкторът Таня Лулчева ще е единствената българка с клас на международен аеробик фестивал в Барселона

tanya1Ако Пловдив трябва да посочи най-известното си име в света на аеробиката и новите й DANCE формати- то безспорно е на топ инструктора на Тотал Спорт Таня Лулчева. Тя е единствената българка, която през ноември ще води в Барселона мастер клас с кралицата на аеробиката, испанката Джесика Експозито, на REEBOK open fitt. Лулчева печели участието си в респектиращия международен фест след конкурс. С нея ще тръгнат 10 пловдивски дами, влюбени в DANCE аеробиката и клиенти на Тотал Спорт.

Може да я видите по всяко време там. Защото часовете й по аеробика, джаз, хаус, Hi and Low, степ денс, тае-бо, порт де бра и функционални тренировкиса във всички периоди на деня. Защото хората имат нужда от танц, от раздвижване, от усещане да си във вихъра – казва пред F2F TV Таня между два класа месец преди феста в Барселона. По думите й, по-натоварващи са вечерните й класове от 18:30 часа, а по-леките и за начинаещи са на обяд и смесените й класове между танци и упражнени – вторник и четвуртък в 17: 15 часа. Третият вид тренировки са само с упражения и те са сутрин от 8:30 втрник и четвъртък. Те са без хореография и стъпки, само упражнения със собствената тежест на тялото – за събуждането и тонизирането му.

Всъщност, аеробиката става част от живота й още преди 1994-та. Като състезателка става 4-кратна републиканска шамионка по фънк аеробика, първа е и в маратон по аеробика, когато след 2, 57 минути движение печели срещу мъж. От 94-та съм инструктор, треньор и съдия по спортна аеробика, допълва. Преди това завършва спортната академия, а още по-рано, в детството си е тренирала спортни танци, от които също печели шампионска титла. Има сертификати – два по порт де бра, степ адвансд, йога, функционална тренировка, регетон и най-сериозният – за аеробик мастер трейнър, тъй като го е защитила във Франкфурт.

deca_totalsport_004Сред всички тези постижения, обаче, най-сериозната победа, е 8 годишната й дъщеря Радина. Тя не само прилича визуално на майка си, но вече е републикански шампион по спортна аеробика във възрастта си.
Аз не съм й треньор – споделя Таня и признава, че със сигурност така е по-добре и за двете.
Освен новите видове аеробика, които Таня Лулчева първа “вкарва” в Пловдив от Европа, тя не спира да измисля различни предизвикателства за дамите от класовете й и новите приятели на Тотал Спорт. Едни от тях са кръговите тренировки – боди фит с топ инструкторите Венци и Ади, които обикновено се провеждат през някои от уикендите; и още – специалните класове с гост инструктори, степ с хореография – пак през почивни дни и все с една цел – да е по-интересно на хората в залата.

Не спира и участията си с мастер класове извън Пловдив и България. Дотук -само през тази година – в Международния фитнес фестивал в Хърватския град Водице с известните презентъри Хосе Мартинез, Балаж Фузески, Петер Драгович, Беноа. Имах два класа по DANCE и степ, които минаха превъзходно с над 100 участника от различни страни и 9 българки, мои и на Тотал Спорт клиенти, казва Таня.  В края на септември в София е презентирала два класа степ и функционална тренировка пред повече от 150 участници в Интернешънъл фитнес фестивал, където презентъри са били още Хулио Папи, Владимир Снежик, Дидие Муамба, Антон Тодоров. Там след два уъркшопа защитава сертификати по йога и порт де бра.

Идната седмица й предстои мастер клас в столичния клуб MD спорт като гост инструктор с клас по функционална тренировка заедно с Марко Кастелиано от Италия, Поли Василева и Боряна Стоилова. На 27 октонври ще танцува на Националния стадион Васил Левски.

Вече е ясно и коледното й DANCE парти – на 23 ноември Таня Лулчева отваря Xmass fitness daj за 4 път в 7-ма палата на Пловдивския Панаир с участието на межднародни инструктори по порт де бра, пилатес, денс, степ, функционални тренирови.

Защо е добре да се ходи на аеробика – питам я. Отговорът й: за разтоварване от стреса, за стягане на мускулите, за по-привлекателно тяло и по-висок дух, най-накрая, но не на последно място – за да почувстваме тялото си.

И така – лесно е, просто данс with  Таня Лулчева в Тотал Спорт 🙂

Може да харесате още...