В Шумен набелязан за жертва на измама помогна да пипнат измамника

police_car_lampsВ Шумен бизнесмен, набелязан за жертва на измама, вместо да падне в капана, сам помогна полицаите да пипнат измамника. Сценарият се завързал вчера следобед, минути след като на телефона на управител на местна фирма позвънил непознат мъж и се представил за близък на висш държавен служител. Развръзката му, обаче, е днешна.

По телефона вчера мъжът обяснил, че въпросният служител го е насочил към него и той с неудобство иска да му сподели проблема си: негов приятел – спортист се нуждае от спешна операция. Били събрани пари за лечението, но не достигали 780 лева за пътя.

Веднага след разговора избраният за жертва се свързал с дежурните полицаи и разказал за разговора. Със случая се заели местните криминалисти, които бързо установили, че исканите пари са опит за измама и уточнили по-нататъшните действия с управителя на фирмата.
Днес, след повторно позвъняване, мъжът бил поканен в офиса на фирмата, за да „получи исканата сума“. Там той бил пипнат в клопка.

Става дума за 34 годишният Й.С., които е от Шумен и по данни на полицията от години живее в София, но е известен с кражби, грабежи, измами, хулигански прояви, представял се е и за длъжностно лице, оказвал е съпротива на орган на властта. В момента е на топло за 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава.

Може да харесате още...