3 стипендии по 2 хиляди лева очакват студентите от Университета по хранителни технологии с най-добри есета за развитието на БЕЛЛА

uht_bella_01“Как виждам развитието на БЕЛЛА България в хранителната индустрия” – това е темата на есето, по която ще може да пишат всички студенти от УХТ Пловдив, завършили втори курс със специалности: месо, тесто и мляко.  Това е първата стипендиантска програма, която оттам стартират за ХВП специалисти. Освен финансова помощ, БЕЛЛА ще даде възможност на стипендиантите си за професионална реализация у нас. 

Ангажиментът беше скрепен със „Спогодба за сътрудничество в сферата на образованието”, под която подписи положиха Елза Маркова, изпълнителен директор на хранителната компания и проф. д.т.н. инж. Кольо Динков, ректор на УХТ.
„За нас като компания – лидер в хранително-вкусовия бранш, е важно младите специалисти да остават в България и да bellaбъдат добре подготвени за практиката”, каза Елза Маркова.

Началото на конкурса за есе ще бъде дадено до края на октомври, съобщи за F2F TV Златислава Медарова, директор „Човешки ресурси” в хранителния холдинг. До края на тази година ще са ясни и победителите в стипендиантската надпревара. Ще ги определи жури с представители на университета и БЕЕЛА България.

Новата програма за подпомагане на талантливи студенти е естествено продължение на станалата традиция ежегодна стажантска практика. Вече 4 години в продължение на два от летните месеци студенти със специалности от хранително-вкусовата област стават част от екипа на БЕЛЛА в практическото производство.

Може да харесате още...