20 фотоса на красиви места у нас украсяват главната улица на Пловдив

marica0izlojba1Изложба на 20 забележителности – фотоси и описание на обектите, украсява Главната улица на Пловдив. Идеяата е на колегите от Вестник Марица, нарекли експозицията “Богатствата на Южна България”. До Римския стадион са подредени изображенията на подбраните 10 познати и 10 не толкова популярни археологически паметници и природни феномени, за които се гласува на страницата на медията. 

„”Богатствата на Южна България” е кампания, която има ясна мисия – да популяризира не толкова познати дестинации в нашия регион, да насочи вниманието на туристите към 20-те избрани от професионалистите обекта. Организирахме я целенасочено и сме убедени, че ако полагаме усилия заедно, ще можем да казваме по-често „добре дошли“ на повече и повече туристи и ще успеем да популяризираме региона”, каза в словото си управителят на вестника Янко Янев.
Главният редактор Любомир Минчев изтъкна пък изключителната роля на медиите да доближават хората до историята, до интересните факти и символи от нея, които остават скрити за широката публика. И обеща част от битието на вестника да бъдат каузи от подобен род.
В кампанията с ентусиазъм се включиха професионалистите от музеите – в Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково.
Директорът на Археологически музей-Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов благодаря на екипа на вестника, че обръща внимание на обекти, които са извън прожекторите на националните медии. И че избраните 20 места са достъпни за туристи.
Гласуването е онлайн на сайта www.marica.bg до 31 октомври. Всички могат да гласуват за едно, избрано от тях, място – място, което им харесва, което смятат, че е значимо, красиво и важно за нас като българи.
20-те обекта са представени във фотоси – дело на фотографа-репортер Любен Баков. Всяко пано съдържа кратка информация за обекта.

Може да харесате още...