Дървеното сметало на Джон Атанасов – вече в България

smetalo-JohnAtanasovДървеното сметало на Джон Атанасов и снимки от семейния албум на великия откривател на първия електронен цифров компютър са част от музейната експозиция на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“. Те са подарък от Джон Атанасов младши, по случай 110-годишнината от рождението на баща му и ще заемат своето място в експозиционния кът, посветен на великия откривател от български произход. Красимир Симонски, изпълнителен директор на агенцията получи от Джон Атанасов младши книгата на Тамара Бъртан, посветена на големия изобретател, с автографи на цялата фамилия, която гостува у нас.
Годишнината бе отбелязана и с валидиране на илюстрована пощенска карта и марка, посветени на Джон Атанасов. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и Джон Атанасов младши поставиха печата на филателното издание.
Джон Атанасов младши е завършил инженерни науки. Инициира и участва в редица събития в САЩ и България, утвърждаващи делото на Джон Атанасов. Председателства международния инициативен комитет за учредяване на награда на името на откривателя. Подпомага с компютърно оборудване село Бояджик, родното място на Иван Атанасов, дядо на Джон Атанасов.

Може да харесате още...