Делото срещу Цветанов не тръгна, съдийката – с отвод

c_cvetanov_01Съдията по делото срещу екс-премиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов си направи отвод по искане на прокуратурата за смяна на състава и така процесът просто не тръгна. Цветанов е обвинен, че е възпрепятствал разследване срещу бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров. С Цветанов в Съда днес дойдоха двама защитници – български и немски адвокат.  Мотивът на Държавното обвинение е съмнение за пристрастие на съдията Димитрина Ангелова, която – според публикации в медии – е била в миналото в любовни отношения между бг защитника на Цветанов Менко Менков. 

Менков окачестви публикациите като „несериозни сплетни” в „булевардни издания” и съобщи, че е предявил граждански искове от по 50 000 лв. срещу трите вестника, които са ги тиражирали. Той заподозря още, че прокуратурата се страхува от старта на този процес.

Не знам какво биха написали вестниците, ако (делото) се падне на мъж – коментира от своя страна Цветанов. Преди да влезе в залата той каза, че вярва в справедливостта на съдебната система и посочи, че е нападал в миналото съда емоционално, заради жертвите на организираната престъпност, с които се е срещал многократно.

 

Може да харесате още...