Вицепремиерът Даниела Бобева кани талантливи студенти на стаж чрез конкурс за есе

books-studentsАвторите на най-иновативните идеи по темата:„Как да запазим двигателите на икономическия растеж в условията на икономическа нестабилност?“ ще имат възможност да участват в дискусията за икономическата политика, съобщи пресцентърът на МС. Идеята е на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева по повод студентския празник 8 декември. Ще бъдат наградени трите есета с най-ценни идеи за икономическото развитие на страната. Победителите ще получат правото да стажуват един месец в политическия кабинет на заместник министър-председателя и да участват реално в създаването на политики за развитие и растеж на икономиката.

Конкурсът цели младите хора да бъдат ангажирани с идеи за решаване на най-неотложните проблеми пред управлението на икономиката у нас, да бъдат стимулирани да предложат иновативни и интересни решения за по-добро бъдеще.

В конкурса имат право да участват български студенти от всички специалности, обучаващи се във висши училища в страната или чужбина, завършили най-малко втори курс. Партньори на правителството в организацията са кариерните центрове към висшите училища, висшите учебни заведения, студентските съвети, българските общности в чужбина, ректори и преподаватели и др.
Есетата ще бъдат подавани  чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация. Там от 10 октомври 2013 г. ще бъдат публикувани всички условия на конкурса. Крайният срок за подаване на текстовете е 20 ноември 2013 г.
Авторитетно жури от представители на държавната администрация, финансовите и академичните среди ще оценява творбите на студентите.
Победителите в конкурса ще бъдат обявени в навечерието на студентския празник. На официална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат връчени сертификатите за участие и грамотите за трите отличени есета.

Може да харесате още...