Университетът по хранителни технологии в Пловдив – със Златен печат за Европейски мениджмънт и Златна монета „Писменост”

books-studentsСъветът на европейската научна и културна общност отличи Университета по хранителни технологии в Пловдив със Златен печат за европейски мениджмънт и Златна монета „Писменост” на тържествена церемония в галерията на София прес в края на седмицата. Призовете бяха връчени на ректора на единственото по рода си у нас и на Балканите висше учебно заведение проф. Кольо Динков за принос към развитието на българската наука, култура и иновативна икономика, за завоюван висок престиж и обществено признание. Заедно с това УХТ получи номинация за почетен член на Съвета на европейската научна и културна общност. Високите отличия бяха присъдени в навечерието на 60-годишния юбилей, който Университетът отбелязва в седмицата между 14 и 18 октомври.

Номинациите за наградите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия от Съвета на европейската научна и културна общност, както и от кметовете на 156 български градове и села, носители на отличие за уникално европейско селище заради древна история и култура.

Със Златния печат за Европейски мениджмънт Университетът по хранителни технологии може да подпечатва всички свои важни документи при кореспонденцията си с институциите у нас и страните от Европейския съюз.
Златната монета „Писменост” е изработена в чест на годината на писмеността 2013-а с 24-каратово двустранно златно покритие в Монетния двор на България.

Годината на писмеността – 2013, е по повод 1150-годишнината от началото на Великоморавската мисия на Кирил и Методий, 530-годишнината от първата отпечатана книга на глаголица във Венеция и на 1120-годишнината от свикването на Преславския събор, който взима решение българският език да замени гръцкия в богослужението и така става официален език на българската държава, посочват от Съвета на европейската научна и културна общност.

Може да харесате още...