Сняг в Румъния, властите предупреждават при пътуване да се информираме за пътната обстановка

zimata_pak_ni_iznenada По основни пътища в планинските части на областите Прахова, Харгита и Ковасна /района на Брашов/ има натрупан сняг в порядъка от 1 до 6 сантиметра. Това съобщиха от българското МВнР,позовавайки се на данни от Агенцията за метеорология на Румъния. Пътните служби в северната ни съседка работят по почистване и обработка на пътищата. Нашите власти, обаче, предупреждават пътуващите през югоизточната част на Румъния да се съобразяват с метеорологичните условия и указанията на пътните служители и полицията. Код жълто до тази сутрин заради валежи и силен вятър е бил обявен в областите Горж, Вълча, Арджеш, Дъмбовица, Телеорман, Гюргево, Илфов и Букурещ, Прахова, Бузъу, Яломица, Кълъраш, Браила, Вранча и Галац. Код “оранжев”- в областите Тулча и Констанца.

Съгласно съобщение на Националната компания за пътища и магистрали на Румъния, ремонтът на мост на околовръстното шосе на Карансебеш е продължен до 15.12.2013 година. За преминаване на МПС с тегло над 3,5 тона се препоръчват следните маршрути:
В посока Тимишоара – Букурещ:

1) – DN6 Timisoara – Lugoj – Caransebes; – DN68 Caransebes – Hateg; – DN66 Hateg – Simeria;

2) – DN6 Remetea Mare – Timisoara; – DN59 Timisoara – Voiteg; – DN58B Voiteg – Resita; – DN58 Resita – Anina; – DN57B Anina – Iablanita;

3) – DN6 Timisoara – Lugoj; – DN68A Lugoj – Ilia; – DN7 Ilia – Bucuresti;

В посока Букурещ – Тимишоара:

1) – DN57B Iablanita – Anina; – DN58 Anina – Caransebes; – DN6 Caransebes – Timisoara;

2) – DN57B Iablanita – Anina; – DN58 Anina – Resita; – DN58B Resita – Voiteg; – DN59 Voiteg – Timisoara;

3) – DN7 Bucuresti – Ilia; – DN68A Ilia – Lugoj; – DN6 Lugoj – Timisoara.

Може да харесате още...