В Сливен отново ще плащат за парно по най-ниски цени

toplofikacia01Цената на парното в Сливен, която трайно се утвърди като най-ниската в страната, ще остане непроменена и през предстоящия зимен сезон. Ръководството на „Топлофикация Сливен” е взело решение да не променя политиката си, насочена изцяло в полза на клиентите. Запазват се не само миналогодишната цена за топлоенергията, а и всички досегашни преференции за коректните абонати. И през тази зима изрядните платци ще могат да сключват договори с ТЕЦ – Сливен и месечно да заплащат едва 1 лев на договорен отопляем обем. Дружеството оповести промоцията си само преди две седмици и от нея вече са се възползвали 1500 домакинства. Според изискванията всеки абонат, който в срок заплаща сметката си, може сам да прецени каква част от жилището си иска да отоплява, да заяви обема отопляема площ и по силата на договор да заплаща преференциалната цена.

Благоприятните условия, въведени преди 4 години единствено в Сливен, предизвикаха „бум” в потреблението на топлоенергия, значително увеличиха абонатите на топлофикация, послужиха и като стимул за своевременно заплащане на сметките. Сега голямата част от топлофицираните домакинства в гада носят званието „лоялен клиент” и имат право да ползват това предимство. Очаква се до началото на зимата договорите за заявен отопляем обем да надхвърлят 7000.

Въпреки поскъпващите консумативи, „Топлофикация Сливен” продължава да определя политиката си съобразно възможностите на своите клиенти. Потребителите на централно отопление в града имат привилегията да не се вълнуват от ценовите капризи на природния газ. ТЕЦ-ът не разчита на външни енергоизточници, а използва за гориво изцяло българска суровина – въглища. Това насочва все повече нови клиенти към топлофикация и прави парното в Сливен достъпно и за най-слабите социални слоеве. През този зимен сезон по желание на гражданите дружеството ”съживи” още 15 консервирани досега абонатни станции.

„Топлофикация Сливен” ще посрещне зимата с общо 320 въведени в експлоатация абонатни станции и над 11 000 битови абонати.

източник: Комуникационна група Имидж Едвъртайзинг

Може да харесате още...