Белгийският посланик открива в Пловдив българо-белгийски бизнес офис

plovdiv_tepeta_01Белгийският посланик Аник ван Калстер ще открие в Пловдив днес от 16 часа регионален офис на Белгийско-Българската асоциация Best2B. Офисът се намира на 9-ия етаж в комплекс „Хеброс“ до река Марица и има за цел да е в услуга на белгийски и на български компании, които искат да са част от двустранните икономически, образователни, културни и социални отношения. Офисът се създава в тясно сътрудничество с община „Марица“, „Респект консулт“ и „Сиенит Холдинг“. 

Проф. Кръстьо Петков и проф. Жак Вилрокс, „бащите“ на Белгийско-Българската асоциация Best2B и нейни съпредседатели , ще представят дейността на сдружението, а по време на коктейла ще бъдат показани възможностите за инвестиране в регион Пловдив. Заместник-кметът на община „Марица“ инж. Стефан Цанков ще представи двата нови проекта на Best2B в града под тепетата.
Церемонията по откриването на офиса ще се проведе в Камарата на строителите в България – клон Пловдив. На нея са поканени Георги Първанов – президент два мандата от 2002 до 2012 г, Даниела Бобева, заместник министър-председател на България, Областният управител Венцислав Каймаканов, водещи белгийски и български компании.

Best2B вече е реализирала два големи проекта в областта на висшето образование и научните изследвания: създаване на магистърска програма по трудови отношения в университетите в София и Пловдив от консорциум от шест университета, координирани от Свободния университет в Брюксел и проект “Учебните региони” – в 12 области в шест страни за насърчаване на обмена на добри практики в регионалното развитие.

Best2B Белгия участва в организирането на Европалия-България в белгийската столица, под патронажа на българските президенти Петър Стоянов и Георги Първанов. Двегодишната изложба „Европалия” бе едно от най-значимите културни събития в Белгия, която през 2002 година беше посветена на българската култура.

Белгийско-Българската асоциация Best2B насърчава белгийско-български партньорства в усвояването на европейските структурни фондове и оперативни програми, насърчава преки контакти между региони и общини, и бизнеса. Сред новите проекти на организацията са изграждането на студентски общежития и селскостопанско тържище в Пловдив.

Може да харесате още...