Детско полицейско управление – в Берковица

sydebna_policia24 третокласници от Второ основно училище “Христо Смирненски” в Берковица се оказаха първите малчугани в Детското полицейско управление в градчето. То отвори врати днес с официален водосвет, на който хлапетата получиха сигнални жилетки и… детски библии от видинския митрополит Дометиан.

Учениците ще се учат от от полицейски екип на РУП- Берковица на безопасно поведение на пътя, ще имат курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика и дори ще участват в полицейски проверки. Планират се още лекции за справяне с агресията и за вредата от наркотиците.

Стартът на инициативата съвпадна с 50-годишния юбилей от създаването на училището и 115-годишнина от рождението на неговия патрон.Сред официалните гости беше цялото ръководството на РУП-Берковица, областният управител на Монтана и кметът на община Берковица.

Оказва се, че през октомври в Монтана предстои тържествено откриване на още 3 детски полицейски управления, с което броят на детските полицейски академии в областта става 11, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Може да харесате още...