Анастас Константинов с изложба в Пловдив три месеца преди участие в арт форум в САЩ

Anastas 1След представянето на картини на художника Анастас Константинов в изложбата „Изборът на Кристиян Норберген” в престижната галерия „Шваб Бобур” – Париж ,  днес се открива негова самостоятелна изложба в Галерия „Анастас” Пловдив. Публиката ще може да види живописните платна на автора, рисувани през 2013 година, някои от които са със значими размери. Платната са впечатляваща комбинация от експресивни и сюрреалистични елементи, което е новост в неговото творчество. Но и в тях ярката му индивидуалност остава ясно разпознаваема сред многоцветната европейска артистична палитра.
Значимостта на тази изложба за публиката и колекционерите се състои и във факта, че предшества участието на Анастас в експозиционната програма на Арт Базел Маями Бийч – 2013 през декември. След строгата кураторска селекция, той беше одобрен за участие в най-престижния световен арт форум.

„…..Вашата кандидатура събра подкрепата на експертната група, която включва куратори и основатели на панаирната селекция, и ние вярваме, че те са в силна позиция да се възползват максимално от тази уникална възможност. От това, което видяхме досега, вашите работи наистина са превъзходни, и ние ще се радваме да ви представим в Маями тази година” – се съобщава в писмото до Анастас.

Изложбата на Анастас Константинов в галерия „Анастас” ще продължи до 20.10.2013.

Може да харесате още...