Пловдив се готви за финали на европейско футболно първенство

FootballПолуфиналите и финалът на Европейското първенство по футбол за юноши до 17-годишна възраст през 2015 година ще са в Пловдив. В града и региона ще се играят 17-18 мача, като част от тях са квалификации за Световното до 18-годишна възраст, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На пресконференцията на заместник-кмета Георги Титюков и представители на УЕФА и БФС, които в продължение на два дни инспектираха спортната инфраструктура на Пловдив, стана ясно, че всички разходи по първенството, освен подготовката на инфраструктурата по европейски стандарти, се поемат от УЕФА. Към този момент тренировъчните игрища са в добро състояние, но предстои качествено затревяване на терените им.

Стадион „Локомотив“ е готов да приеме срещите, още повече след изграждането на новата северна трибуна, за която има готов проект и е обещано финансиране.  След близо 3-часова инспекция на стадион „Христо Ботев“, представителите на УЕФА очакват амбициозната реконструкция да завърши в срок. Стадионът се очертава да бъде от най-високата 4-та категория и да приема мачове от най-елитните европейски турнири.

Община Пловдив има опит в организирането на големи първенства в различни видове спортове, така че този опит ще ни е от полза и за Световното по футбол, увери заместник-кметът Георги Титюков.

Може да харесате още...