Еко-поход по река Тунджа събра любители на екстремните приключения по вода

voda-iambol1Любители на водните спортове от Ямбол, Елхово, София, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Хасково и други райони от страната се включиха в националния воден поход по река Тунджа от село Коневец до село Лесово. Инициативата се организира от „Extreme adventure” Елхово и клуб „Арзус”Стара Загора, със съдействието на сдружение „Движение с екологична насоченост”. 
Организираните водни походи в нашия край се провеждат от 1974 гoдина. Впоследствие са затихнали като преди 4 години отново са възстановени, благодарение на елховските любители на каяка и техните приятели от Стара Загора, обясни Яна voda-iambol3Михайлова от „Extreme adventure”.
В деня на откриването на водния поход по реката с моторна лодка заедно с председателя на сдружение „ДЕН” се пусна и зам.-областният управител Иван Иванов, който заедно с колегата си Ахмед Мехмедов присъства на старта на екстремния поход от село Коневец.

Бъдещи съвместни инициативи за опазването на река Тунджа и популяризирането на водните спортове ще има, стана ясно след обсъждането на темата между представителите на „Extreme adventure”, сдружение „ДЕН” със зам.-областните управители.

източник: ДЕН

Може да харесате още...