Край на дървените ваканции в асеновградския квартал Долни воден

zimata_pak_ni_iznenadaВъзпитаниците на Основното училище „Панайот Волов” и Целодневната детска градина „Радост” в квартал Долни воден Асеновград ще посрещнат тази зима в уютни и топли класни стаи. Директорите на учебните заведения слагат край на така наречените „дървени ваканции”. Двете сгради ще бъдат газифицирани от местното газоразпределително дружество.  Средствата за реализацията на проекта ще бъдат отпуснати от Община Асеновград. До края на октомври „Овергаз Юг” ще построи километър и половина тръбопроводи, по които синьото гориво ще достига до двете учебни заведения.

Освен тях към новата мрежа през 2013-та ще се присъединят един стопански и 30 битови потребители. Това е първи етап от газификацията на квартал „Долни Воден”. Инвестиционният проект предвижда изграждането на общо 15 километра газопроводи в жилищната зона, които да осигурят възможност на още 970 семейства да газифицират домовете си.

Към момента газоразпределителната мрежа на Асеновград е дълга 52 километра. Изградената инфраструктура достига до домовете на 5300 домакинства. Почти ¼ от тях вече газифицираха жилищата си. Синьото гориво е най-предпочитаното и в производството. Сред големите индустриални консуматори в града са няколко  фабрики, както и най-голямото спортно съоръжение в града – общинският стадион.

Може да харесате още...