БГ властите: Няма загинали българи в катастрофите с автобуси в Румъния и Отава

katastrofaДве тежки катастрофи с автобуси в Румъния и Отава.  Българските власти съобщиха, че нямат данни да са загинали или ранени наши сънародници.

В катастрофата в Румъния с български автобус, превозващ украински туристи, няма загинали и пострадали български граждани.  Двамата български шофьори на автобуса нямат наранявания и са напълно здрави. Загиналите са двама украински граждани. Румънската полиция разследва причините за катастрофата и взима показания от пътниците и шофьорите. Българското посолство в Букурещ е в постоянен контакт с българските шофьори и оказва необходимото съдействие.

Няма данни за пострадали български граждани при катастрофата между пътнически влак и автобус на градския транспорт и в Отава. По информация на посолството ни там, при тежкия инцидент на 18 септември са загинали 6 души, в т.ч. и шофьорът на автобуса. Ранените са 31, от които 11 са в тежко състояние.

Посолството на Република България в Отава е осъществило контакт с полицейските власти. Все още се изясняват причините за катастрофата.

Контакти на посолство на Република България в Отава:
Телефон: +1 613 789 3215; +1 613 857 6400
E-mail: Embassy.Ottawa@mfa.bg

източник: пресцентър на МВнР

Може да харесате още...