Борисов обяви: внасяме вот на недоверие за цялостната политика на кабинета

zala_lilqna (2)„В четвъртък внасяме вот на недоверие за цялостната политика на кабинета“. Това съобщи в Пловдив експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, с вота ще стане ясно, че „Атака“ е партията, която крепи управлението на БСП и ДСП.

Което значи, че бившите управляващи са наясно, че вотът няма да мине.

„Подлъгаха народа, че ще увеличат данъци, ще премахнат лихвите по влоговете, неща за които нас ни атакуваха от сутрин до вечер“, уточни Борисов, който определи като пълен провал и борбата с контрабандата. Според лидера на ГЕРБ управляващите лъжат и, че огромният заем, който тегли кабинетът, ще бъде вложен в социални придобивки за гражданите. „Това, което се отчита на база на еврофондовете – увеличение с 10%, това е от нашите проекти“, допълни експремиерът.

Той хвърли бомба с изказване, че лидерът на левицата е финансирал черния си пиар преди изборите с част от печалбата на Пловдивския панаир. Бившият премиер посочи, че има стенограма от МС, когато е взето това решение и че двама души са се обявили против подобна сделка. От ГЕРБ ще настояват да се създаде анкетна комисия по случая и се надяват прокуратурата да действа много бързо при разследването му.

В Пловдив той откри спортна зала в СОУ “Св. Патриарх Евтимий”, а по-късно беше гост на село Стряма.

снимки: стажант-фоторепортер Ивелина Попова

Може да харесате още...