Приехме 177 бежанци от Сирия за 3 денонощия

bomba_istanbul_002177 бежанци от Сирия и още 67 – от други държави – приехме само през последните 3 денонощия, съобщиха от МВР. Всички са се опитали да премиенат българо-турската граница нелегално. Така броят на надхвърления капацитет за настаняване на бежанци у нас вече набъбна на 514 души.

В териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР могат и са настанени 1930 лица. В помещения за временно настаняване на задържани в РДГП-Елхово са настанени още 166 души. Основен проблем в работата в Елхово, обаче, е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция „Миграция” – МВР.

За да се реши проблема, от Тактическия оперативен щаб в Хасково е извършен оглед на различни имоти, които биха могли да се използват за настаняване на бежанци.

По данни на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Може да харесате още...