Еднократни промени в графика за отчитане на тока за някои домакинства в Югоизточна България

evn_elektromerЕднократната промяна в графика на отчитане обхваща 3948 клиенти в различни населени места в Югоизточна България, сред които Пловдив, Димитровград, Сливен, Бургас. От EVN България са категорични, че са изпрати индивидуални писма до клиентите си, за да им съобщят промяната.

По-късите или по-дълги периоди на отчитане ще бъдат само за периода от 1 септември до 30 септември тази година и при последващите месечни отчитания отчетният период ще продължи да бъде около 30 дни, като се запазва ролиращият му характер, т.е. отчитане по време на целия месец.

Във връзка с тази еднократна промяна за 431 клиенти е възможно да настъпи промяна и в сроковете за плащане, предупреждават от енергийното дружество и напомнят, че утвърдените срокове за заплащане на консумирана електроенергия са: за I група – от 1-во до 15-то число на месеца и за II група – от 11-то до 25-то число на месеца.

Промяната в срока за плащане при клиентите, преминаващи от I група към II група или обратно, ще влезе в сила за септемврийската фактура, която се плаща през октомври 2013 година. Тази промяна ще остане в сила и за последващите месечни фактури.

Може да харесате още...